Tekst voowaarden

 

Algemene voorwaarden Fotografie Merel Shoot IT!
‚Äč
Bruiloften zie halverwege deze pagina

 

Bij het maken van een afspraak gaat de klant akkoord met de onderstaande voorwaarden.

Betalingen
Merel Shoot IT! komen de facturen van weekend boeking vooruit, vanwege een stukje reservering, we vragen klanten binnen 14 dagen deze te voldoen naar de bovengenoemde rekening. Afhankelijk van doordeweekse opdrachten kunnen hier ook nota's vooruit worden gestuurd, en sommige komen achteraf.
De foto’s van de fotoshoot zullen ten alle tijden pas worden verzonden naar de klant, als de nota is voldaan.
Na het inplannen van een bruidsreportage zal een aanbetaling worden gevraagd van € 350,-
 

Fotoshoots
Om een afspraak voor een fotoshoot vast te leggen, dient u uw naam, telefoonnummer en adresgegevens per mail te hebben doorgegeven.

Merel Shoot IT! rekent op de dag van fotoshoots voldoende speling tussen de klanten die gepland staan voor een fotoshoot.
Indien op de dag van de fotoshoot een klant veel te laat komt opdagen, gaat dit ten kosten van hun eigen fotoshoot tijd, de tijd wordt dan maximaal benut tot de volgende klant op hun afgesproken tijd.

Annuleren Fotoshoot algemeen
Wanneer de klant aangeeft ineens de shoot te willen annuleren en de betaling terug te willen ontvangen door wat voor reden dan ook.
Wij houden altijd 20% van het bedrag van de gedane betaling van de fotoshoot. Dit percentage is bij ons berekend als vergoeding voor het gedeelte mailcontact/klanten contact en administratie kosten.

Annuleren Fotoshoot binnen 24 uur tot de opdracht
In geval van annuleren van de afspraak voor een fotosessie binnen 24 uur door de klant, zal het volledige bedrag in rekening worden gebracht.
Er kan altijd iets tussen komen, dus annuleer tijdig! In geval van een aantoonbare situatie waardoor het abrupt niet door kan gaan kunnen we hier in overleg uitkomen.

Wanneer door de klant en door Merel Shoot IT! samen wordt besloten de afspraak te verplaatsen vanwege het slechte weer, dient er binnen 1 week een nieuwe afspraak gepland te worden. Indien de klant binnen deze termijn geen nieuw voorstel doet of niet reageert op een voorstel van de fotograaf voor een nieuwe datum, wordt dit als een annulering van de fotosessie gezien en zal het volledige bedrag worden doorberekend naar de klant.

Klachten 
Klachten dienen binnen twee weken na levering van de foto's te worden ingediend, zodat er gekeken kan worden naar een oplossing.
Na deze twee weken kunnen wij niet meer aansprakelijk worden gesteld voor de klacht of ontevredenheid.

Auteursrecht van de foto’s
Het auteursrecht van de foto’s is ten alle tijden van de fotografe.
De klant geeft toestemming aan Merel Shoot IT! om de gemaakte foto’s van de klant en de overige familieleden te gebruiken voor commerciële en zakelijke doeleinden op internet (zoals blog / nieuwsbrief / social media / website, deze lijst / opsomming is niet limitatief). De klant ontvangt hiervan geen vergoeding of restitutie.
Merel Shoot IT! zal de gemaakte foto’s nooit verkopen aan een andere bedrijf of toestemming geven om deze op enige wijze door derden commercieel te gebruiken, zonder toestemming van de klant.
Indien de klant uitdrukkelijk niet wil dat de gemaakte foto’s van hem/haar of van leden van het gezin/familie gebruikt worden voor promotiedoeleinden zoals hierboven beschreven, dan dient de klant dit *vooraf* kenbaar te maken aan de fotografe.

Merel Shoot IT! kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het (ongeoorloofd) gebruik van de foto’s door derden, wanneer foto’s bijvoorbeeld gekopieerd zijn van de website of Facebook/Instagram.

Privacy & Persoonsgegevens
Merel Shoot IT! zal in geen enkel geval persoonlijke gegevens (zoals adres, telefoonnummer, mailadres, etc.) openbaar maken of doorgeven aan derden.

 

 

Algemene Voorwaarden Bruidsfotografie en of Videografie
 

Bij het maken van een afspraak gaat het bruidspaar akkoord met onderstaande algemene voorwaarden.

Fotograaf
De fotograaf zal met professionele apparatuur en reserve apparatuur, de huwelijksreportage van het bruidspaar verzorgen. De fotograaf zal op tijd op de locaties aanwezig zijn en niet eerder vertrekken dan afgesproken, tenzij met toestemming van het bruidspaar.

Optie Bruiloft.
Indien bruidspaar voor een kennismakingsgesprek vooraf kiest zonder dat we een akkoord hebben, wordt de potentiele trouwdatum 2 weken in optie gezet in de agenda van de fotograaf. Binnen deze termijn laat het bruidspaar weten of ze akkoord gaan met de fotograaf. Na akkoord verklaring wordt de bruidsfotografie  pas definitief gepland in onze agenda. Daarna stuurt de fotograaf de bevestiging en aanbetaling van € 350,- 
Het risco is wel dat in deze 2 weken andere bruidsparen die ons nog niet hebben gezien of gehoord, maar wel werk van ons hebben gezien en per mail aangeven ons direct te willen boeken.
Wij zullen op dat moment altijd het bruidspaar benaderen dat wij nog een bruidspaar hebben die interesse heeft in dezelfde trouwdatum waarvan wij een optie hebben lopen.
Indien het eerste bruidspaar niet tijdig reageert of het toch nog af wil wachten, neemt dit bruidspaar het risico dat het bruidspaar die ons later heeft benaderd er vandoor kan met deze trouwdatum.
Merel Shoot IT! moet wel zo handelen, omdat wij het risico lopen door langer af te wachten dat we geen van beide opdrachten uit eindelijk hebben van deze trouwdag.

Bevestiging afspraak Bruidsfotografie/Videografie.
De afspraak is pas definitief en geldig zodra het bruidspaar akkoord heeft gegeven en de aanbetaling is voldaan.
Bij de bruidsreportage is het volgende inbegrepen: (update offerte vanaf juni 2020)

Je ontvangt bij ons altijd bij het kleinste pakket van 6 uur:

 • Minimaal 450 foto’s (bij 6 uur fotografie) tot in de puntjes bewerkt (zonder watermerk)
  Elke uur extra, komen er ongeveer 40 foto's bij
 • Foto's op hoge resolutie
 • Kennismakingsgesprek in de fotostudio
 • Cadeaubon twv € 75,- ter besteding van een Loveshoot, hoe leuk is het om elkaar tijdens een shoot beter te leren kennen!
 • Een online blog
 • Reiskosten inbegrepen binnen Nederland
 • Een onbetaalbare herinnering van jullie bruiloft
 • Cadeau: een mini album met jullie mooiste trouwfoto's erin!
 • Extra: voor het mooiste eindresultaat van jullie fotoreportage ontvangen jullie een bestand met allerlei tips voor jullie huwelijksdag!

Extra kosten, zoals entreeprijzen voor binnen- en/of buitenlocaties, zijn niet inbegrepen in de reportage. Deze bijkomende kosten zijn voor rekening van het bruidspaar. Boetes in verband met fout parkeren i.v.m. ontbreken van een vergunning voor de fotograaf of op aanwijzing van het bruidspaar komen voor rekening van het bruidspaar.
De vermelde prijzen zijn inclusief BTW.

Aanbetaling/ betaling
Bij reservering van de trouwdatum is een aanbetaling verschuldigd € 350,-
Deze aanbetaling dient te zijn voldaan binnen 14 dagen na dagtekening van de factuur. Als na deze datum de aanbetaling nog niet is gedaan, kan de opdracht ontbonden worden verklaard en kan het bruidspaar op geen enkele manier meer rechten ontlenen aan de overeenkomst. Het bruidspaar ontvangt altijd een factuur. De factuur wordt per mail verzonden.
Het bruidspaar dient de factuur te controleren op eventuele onjuistheden alvorens deze betaald wordt. Het bruidspaar dient de factuur te betalen binnen de gestelde betalingstermijn van 14 dagen.
Producten worden pas geleverd indien de betaling is ontvangen.

Annulering
Mocht het bruidspaar de opdracht willen annuleren dan kan dat tot 90 dagen voor de trouwdatum zonder extra kosten. In geen enkel geval wordt de gedane aanbetaling van € 350,- geretourneerd. 
De reden hiervan is dat de datum voor het bruidspaar is vrijgehouden en de fotograaf wellicht een andere opdracht heeft moeten afwijzen.
Bij annulering minder dan 90 dagen voor de trouwdatum kunnen wij tot 40% van de kosten in rekening brengen, dit wordt berekend op de uren fotografie die het bruidspaar heeft doorgegeven op het wedding formulier of per email.
Ook in dit geval geld in geen enkel geval wordt de gedane aanbetaling geretourneerd. De reden hiervan is dat de datum voor het bruidspaar is vrijgehouden en de fotograaf wellicht een andere opdracht heeft moeten afwijzen.

Wordt de bruidsreportage 24 uur voor de geplande datum geannuleerd zal het volledige bedrag in rekening worden gebracht.

Extra Uren
Het bruidspaar en de fotograaf zijn een x aantal uren overeengekomen. Het kan zijn dat er eerder begonnen moet worden of we later klaar zijn. Er wordt een toeslag berekent per kwartier. Tarief per uur extra is € 125,-.

Ziekte fotograaf
Mocht de fotograaf wegens ziekte of ander lichamelijk letsel niet in de gelegenheid zijn jullie bruiloft te fotograferen, is de fotograaf niet aansprakelijk voor eventueel geleden (financiële) schade. In een dergelijke situatie stelt de fotograaf jullie zo spoedig mogelijk van het probleem op de hoogte en helpt de fotograaf jullie met het zoeken naar een vervangende fotograaf. Of een vervangende fotograaf beschikbaar is, kan niet gegarandeerd worden. Vanzelfsprekend krijgt het bruidspaar de gedane aanbetaling van de fotograaf retour.
Indien wij wel een goede vervangende fotograaf hebben gevonden die hier kort dag toe bereid is, en bruidspaar wil dit afslaan en liever zelf iemand benaderen dan krijgt het bruidspaar de gedane aanbetaling niet vergoed omdat Merel Shoot IT! een fotograaf heeft gevonden die de opdracht alsnog wil doen.

Onvoorziene omstandigheden.
Bij diefstal of technische problemen is de fotograaf niet aansprakelijk voor eventueel geleden (financiële) schade. Indien een gedeelte van de foto’s niet beschikbaar is, zal de vergoeding ook naar rato aangepast worden. Mocht alles mis gaan en er totaal geen foto’s beschikbaar zijn dan is het bruidspaar uiteraard geen kosten verschuldigd aan de fotograaf. De fotograaf werkt met meerdere lenzen, twee camera’s, een extra back-up camera en maakt gebruik van back-ups en doet er dus alles aan de risico’s zoveel mogelijk te beperken. Echter bijvoorbeeld bij externe oorzaken als brand, diefstal of een defect geheugenkaartje is de fotograaf machteloos.

Aanlevering bestanden.
De foto’s worden na ongeveer 4 tot 6 weken na de trouwdatum opgeleverd. Na aflevering van de opdracht aan het bruidspaar controleert het bruidspaar of alle gemaakte afspraken zijn nagekomen.
Alle foto’s worden door de fotograaf professioneel nabewerkt, dat wil zeggen dat ze worden gecontroleerd op scherpte, uitsnede , kleur en contrast . Alle foto’s worden gemaakt in kleur. Omzetting naar zwart-wit omdat Fotograaf bj sommige foto's ziet dat dit serker tot zijn recht komt is inbegrepen. Fotograaf zal nadrukkelijk geen nabewerking toepassen op bestaande elementen zoals het verwijderen van deze elementen of extreme nabewerking toepassen zoal het wijzigen van lichaamsproporties. Deze ontvangen jullie op een USB stick in hoge resolutie als JPG bestand.
Het is niet mogelijk de beschikking te krijgen over bestanden in RAW formaat.

Producten
Indien canvas, fotoafdrukken of andere fotoproducten beschadigd ontvangen worden dient het bruidspaar dit binnen 2 dagen kenbaar te maken aan de fotograaf. De fotograaf werkt met een professioneel gekalibreerd beeldscherm voor optimale kleurbewerkingen. De leveranciers van de fotoproducten zijn met grote zorg geselecteerd. Het is mogelijk dat het bruidspaar op zijn/haar beeldscherm de kleuren of helderheid van de foto’s anders ervaart indien dit beeldscherm niet gekalibreerd is. De fotograaf is om die reden niet verantwoordelijk wanneer het eindproduct afwijkt van de kleur weergave op het beeldscherm van het bruidspaar.
Fotoproducten worden besteld nadat de betaling van het bruidspaar is ontvangen.
Reeds bestelde fotoproducten kunnen niet worden geannuleerd.

Trouwalbum
Als een trouwalbum in een fotografie pakket is afgenomen en (deels) is betaald, diend deze binnen 1 jaar na de trouwdatum te worden afgenomen.
De klant is zelf verantwoordelijk om de fotograaf te benaderen het album te bestellen en de wensen hiervoor door te nemen.
Gebeurt dit niet, vervalt de betaling voor het album en kan er op geen enkele manier aanspraak worden gemaakt op het betaalde bedrag voor het trouwalbum.
Het bedrag ter bestreding van het trouwalbum is dan volledig vervallen.

Tijdens het proces van het trouwalbum bestellen, verwacht de fotograaf binnen 1 week antwoord van de klant. Denkend aan de selectie foto's/proefdruk/coverkleur etc.
Krijgt de fotograaf binnen 2 werkdagen geen reactie na de herinnerings mail, kunnen hier extra kosten voor in rekening worden gebracht t.w.v. € 120,- p.w. (€ 20,- per werkdag, ma t/m za) 

Auteursrecht
Het auteursrecht van de foto’s ligt ten allen tijde bij de fotograaf. Het bruidspaar geeft de fotograaf toestemming om de gemaakte foto’s te gebruiken voor promotie doeleinden op internet en in drukwerk. Het bruidspaar ontvangt hiervoor geen vergoeding of restitutie. Indien het bruidspaar uitdrukkelijk niet wil dat de gemaakte foto’s gebruikt worden voor promotiedoeleinden zoals hierboven beschreven, dan dient het bruidspaar dit schriftelijk of per mail vooraf kenbaar te maken aan de fotograaf.
Het is niet toegestaan om ontvangen digitale bestanden op het internet te plaatsen in een andere bewerking dan dat deze is aangeleverd door de fotograaf. Bij ontvangst van een USB met de digitaal ‘high resolution’ bestanden heeft het bruidspaar het recht tot reproductie voor eigen gebruik. Het is niet toegestaan om bestanden voor commerciële of non-profit bedrijven te gebruiken.

Aansprakelijkheid.
Merel Shoot IT! is niet aansprakelijk voor enige schade welke voor de wederpartij is ontstaan. Tenzij er sprake is van grove schuld of opzet aan de zijde van de Fotograaf of door haar ingeschakelde personen. De aansprakelijkheid is in elk geval beperkt tot de hoogte van het factuurbedrag, dan wel, indien en voor zover er sprake is van een verzekerde schade tot de hoogte van de onder de verzekering feitelijk uitgekeerde somma.
Merel Shoot IT! is niet aansprakelijk voor kleurafwijkingen of fotoafdrukken bij producten dien niet door haar zijn geleverd.
Het is niet toegestaan om gekochte foto’s te scannen of om zelf fotoproducten mee te bestellen.

Klachten 
Klachten dienen binnen twee weken na levering van de foto's en/of (trouw)album's te worden ingediend, zodat er gekeken kan worden naar een oplossing.
Na deze twee weken of na geen reactie binnen 5 werkdagen na onze mail met oplossing kunnen wij niet meer aansprakelijk worden gesteld voor de klacht of ontenvredenheid.

Privacy en persoonsgegevens.
Merel Shoot IT! zal in geen enkel geval persoonlijke gegevens (zoals adres, telefoonnummer, e-mailadres, etc. ) openbaar maken of doorgeven aan anderen.

 

 

Merel Shoot It logo
Merel Shoot It