Tekst voowaarden

 

Algemene voorwaarden Fotografie Merel Shoot IT!
‚Äč
Bruiloften zie halverwege deze pagina

 

Bij het maken van een afspraak gaat de klant akkoord met de onderstaande voorwaarden.

Betalingen
Bij Merel Shoot IT! komen de facturen van fotoshoots in zijn geheel vooruit, vanwege een stukje reservering, we vragen klanten binnen 14 dagen deze te voldoen naar de bovengenoemde rekening. 
De foto’s van de fotoshoot zullen ten alle tijden pas worden verzonden naar de klant, als de nota is voldaan.
Bij bruiloften is het bij het inplannen van een bruidsreportage data, zal een aanbetaling worden gevraagd van € 400,- voor foto & of videografie.
 

Fotoshoots
Om een afspraak voor een fotoshoot vast te leggen, dient u uw naam, telefoonnummer en adresgegevens te hebben doorgegeven.

Merel Shoot IT! rekent op de dag van fotoshoots voldoende speling tussen de klanten die gepland staan voor een fotoshoot.
Indien op de dag van de fotoshoot een klant veel te laat komt opdagen, gaat dit ten kosten van hun eigen fotoshoot tijd, de tijd wordt dan maximaal benut tot de volgende klant op hun afgesproken tijd.

Annuleren Fotoshoot algemeen
Wij hebben geen kosteloze annulering wanneer er een fotoshoot bij ons wordt geboekt.
Wanneer de klant aangeeft de shoot onverwachts te willen annuleren en de betaling terug te willen ontvangen door wat voor reden dan ook, gelden de volgende voorwaarden.
Wij houden altijd 20% van het bedrag van de gedane betaling van de fotoshoot. Dit percentage is bij ons berekend als vergoeding voor de combinatie van alle volgende punten: gedeelte mailcontact/klanten contact en administratie kosten (er zijn maarliefst 2 facturen nodig, credit nota bij terugstorting), ook een stukje agenda reservering, we hebben die datum en tijd ook bezet gehouden en hebben daardoor opdrachten mogelijk moeten missen. Ook hebben wij de klanten voorzien van onze kledingtips om tot het mooist mogelijk resultaat te komen. Hoofdpunt van dit onderwerp is puur het administratieve extra werk zonder dat de opdracht door gaat waar wij niks aan kunnen doen.

Annuleren Fotoshoot binnen 24 uur tot de opdracht
In geval van annuleren van de afspraak voor een fotosessie binnen 24 uur door de klant, zal het volledige bedrag in rekening worden gebracht.
Er kan altijd iets tussen komen, dus annuleer tijdig! In geval van een aantoonbare situatie waardoor het abrupt niet door kan gaan kunnen we hier in overleg uitkomen.

Wanneer door de klant en door Merel Shoot IT! samen wordt besloten de afspraak te verplaatsen vanwege het slechte weer, dient er binnen 1 week een nieuwe afspraak gepland te worden. Indien de klant binnen deze termijn geen nieuw voorstel doet of niet reageert op een voorstel van de fotograaf voor een nieuwe datum, wordt dit als een annulering van de fotosessie gezien en zal het volledige bedrag worden doorberekend naar de klant.

Cadeaubonnen:
Merel Shoot IT! levert cadeaubonnen in een bedrag naar keuze of voor volledige fotoshoots. Indien er een cadeaubon is afgenomen kan deze in geen enkele situatie worden ingewisselt voor geld. Al onze bonnen worden voorzien van een einddatum, Is de cadeaubon verlopen? Neem snel contact met ons op om te kijken wat eventueel nog mogelijk is.

Indien de klant die de bon ontvangen heeft de cadeaubon wil gebruiken voor een andere fotoshoot dan kan dit in overleg. Mits de klant daar wel bereid is extra kosten voor te betalen, er moet namelijk een extra factuur gemaakt worden wat extra administratie kosten teweeg brengt. Het opstarttarief voor extra factuur en mail/regel contact is eenmalig € 39,-

Schade aan Fotostudio:
In onze studio staan diverse luxe flitskappen met een hoge waarde. Voorzichtigheid is geboden bij een bezoek aan onze fotostudio.
Op het moment dat mensen voor een fotoshoot in de studio langs komen, verwachten wij een beroep op ouders kunnen doen die goed op hun kinderen letten.
Ook geldt dit uiteraard voor volwassen mensen. Bij vernieling of schade aan materiaal en apparatuur (dus ook camera's) in de studio, is dus de klant altijd verantwoordelijk aan de ontstane schade, de kosten zal doorberekend worden naar de klant.

Klachten 
Klachten dienen binnen twee weken na levering van de foto's te worden ingediend, zodat er gekeken kan worden naar een oplossing.
Na deze twee weken kunnen wij niet meer aansprakelijk worden gesteld voor de klacht of ontevredenheid.

Auteursrecht van de foto’s
Het auteursrecht van de foto’s is ten alle tijden van de fotografe.
De klant geeft toestemming aan Merel Shoot IT! om de gemaakte foto’s van de klant en de overige familieleden te gebruiken voor commerciële en zakelijke doeleinden op internet (zoals blog / nieuwsbrief / social media / website, deze lijst / opsomming is niet limitatief). De klant ontvangt hiervan geen vergoeding of restitutie.
Merel Shoot IT! zal de gemaakte foto’s nooit verkopen aan een andere bedrijf of toestemming geven om deze op enige wijze door derden commercieel te gebruiken, zonder toestemming van de klant.
Indien de klant uitdrukkelijk niet wil dat de gemaakte foto’s van hem/haar of van leden van het gezin/familie gebruikt worden voor promotiedoeleinden zoals hierboven beschreven, dan dient de klant dit *vooraf* kenbaar te maken aan de fotografe.

Merel Shoot IT! kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het (ongeoorloofd) gebruik van de foto’s door derden, wanneer foto’s bijvoorbeeld gekopieerd zijn van de website of Facebook/Instagram.

Privacy & Persoonsgegevens
Merel Shoot IT! zal in geen enkel geval persoonlijke gegevens (zoals adres, telefoonnummer, mailadres, etc.) openbaar maken of doorgeven aan derden.

Raw Bestanden Fotografie & of Videografie (onbewerkte bestanden) 
Voor zowel fotografie als voor videografie doen wij hier niet aan.
Merel shoot IT! is transparant in de verstrekking wat klant geleverd krijgt voor de opdracht, alles wordt per mail omschreven in combinatie met links naar website.
Zo weet elke klant wat er geleverd wordt als er goed ingelezen is.
Er is 1 uitzondering en dat is op videografie materiaal, na het filmen van een bruiloft worden er een paar gratis raw bestanden geleverd aan de klant.
Dit zijn enkel deze momenten van de dag: ontmoetingsmoment, trouwgelofte naar elkaar en de openingsdans van het feest. Maximaal 3 bestanden.
Waarom leveren wij niet extra raw bestanden als jullie dit wel hebben vastgelegd? Dit komt omdat omdat Merel Shoot IT! deze dag veel materiaal heeft moeten vastleggen om genoeg potentieel materiaal hieruit te halen voor de videotrailer. Onbewerkte bestanden staan wij niet achter om te leveren, het is immers onze bedrijfsnaam wat hiermee verstrekt wordt aan materiaal.
Het enige wat in overleg mogelijk is dat we de videotrailer langer/uitgebreider kunnen maken qua minuten video tegen een meerprijs.
 

 

Algemene Voorwaarden Bruidsfotografie en of Videografie
 

Bij het maken van een afspraak gaat het bruidspaar akkoord met onderstaande algemene voorwaarden.

Fotograaf & Videograaf
De fotograaf (en/of videograaf) zal met professionele apparatuur en reserve apparatuur, de huwelijksreportage van het bruidspaar verzorgen. De fotograaf zal op tijd op de locaties aanwezig zijn en niet eerder vertrekken dan afgesproken, tenzij met toestemming van het bruidspaar.

Optie Bruiloft.
Indien bruidspaar voor een kennismakingsgesprek kiest ter orientatie zonder dat we een akkoord hebben, wordt de potentiele trouwdatum 1 week in optie gezet in de agenda van de fotograaf. Binnen deze termijn laat het bruidspaar weten of ze akkoord gaan met de fotograaf. Na akkoord verklaring wordt de bruidsfotografie pas definitief gepland in onze agenda. Daarna stuurt de fotograaf de bevestiging en aanbetaling van € 400,-
Het risco is wel dat in deze week andere bruidsparen die ons nog niet hebben gezien of gehoord, maar wel werk van ons hebben gezien en per mail aangeven ons direct te willen boeken.
Wij zullen op dat moment altijd het bruidspaar benaderen dat wij nog een bruidspaar hebben die interesse heeft in dezelfde trouwdatum waarvan wij een optie hebben lopen.
Indien het eerste bruidspaar niet tijdig reageert of het toch nog af wil wachten, neemt dit bruidspaar het risico dat het bruidspaar die ons later heeft benaderd er vandoor kan met deze trouwdatum.
Merel Shoot IT! moet wel zo handelen, omdat wij het risico lopen door langer af te wachten dat we geen van beide opdrachten uit eindelijk hebben van deze trouwdag.

Bevestiging afspraak Bruidsfotografie/Videografie.
De afspraak is pas definitief en geldig zodra het bruidspaar akkoord heeft gegeven en de aanbetaling is voldaan.
Extra kosten, zoals entreeprijzen voor binnen- en/of buitenlocaties, zijn niet inbegrepen in de reportage. Deze bijkomende kosten zijn voor rekening van het bruidspaar. Boetes in verband met fout parkeren i.v.m. ontbreken van een vergunning voor de fotograaf of op aanwijzing van het bruidspaar komen voor rekening van het bruidspaar.
De vermelde prijzen op onze website zijn inclusief BTW.

Aanbetaling/ betaling
Bij reservering van de trouwdatum is een aanbetaling verschuldigd van € 400,-
Deze aanbetaling dient te zijn voldaan binnen een week na dagtekening van de factuur. Als na deze datum de aanbetaling nog niet is gedaan, kan de opdracht ontbonden worden verklaard en kan het bruidspaar op geen enkele manier meer rechten ontlenen aan de overeenkomst. Het bruidspaar ontvangt altijd een factuur. De factuur wordt per mail verzonden.
Het bruidspaar dient de eind-factuur te controleren op eventuele onjuistheden alvorens deze betaald wordt. Het bruidspaar dient de eind-factuur te betalen binnen de gestelde betalingstermijn van 14 dagen. Producten worden pas geleverd indien de betaling is ontvangen.

Tariefstijging
Bij bruiloften worden boekingen ver van te voren vastgelegd, tot soms wel 2 jaar van te voren dit betekend niet dat Merel Shoot IT! geen tariefverhoging mag doorvoeren.
Bij een nieuw kalanderjaar kunnen er tarief wijzigingen zijn in de bruidsfotografie & videografie.
Voorbeeld je trouwt in de maand mei of september dan is het tarief leidend wat in Januari eerder dat jaar op onze website staat, deze wordt berekend met de eind-factuur. 

Is jullie trouwdag met ons in goed overleg verzet naar een nieuwe datum (bijvoorbeeld door corona) Dan hebben er met het verzetten van de datum geen extra kosten aan verbonden gezeten, terwijl fotograaf wel mogelijk opdrachten heeft moeten missen op deze datum door het bezet houden van de eerdere trouwdatum. Wel geld ook hierbij dat bij verzetten naar een jaar later het nieuwe tarief gehanteerd wordt voor bruidsboekingen van dat kalenderjaar. 

Annulering
Mocht het bruidspaar de opdracht willen annuleren dan kan dat tot 90 dagen voor de trouwdatum zonder extra kosten. In geen enkel geval wordt de gedane aanbetaling van € 400,- geretourneerd. 
De reden hiervan is dat de datum voor het bruidspaar is vrijgehouden en de fotograaf wellicht een andere opdracht heeft moeten afwijzen.
Bij annulering minder dan 90 dagen voor de trouwdatum brengen wij 40% van de kosten in rekening, dit wordt berekend over de totale order aan uren fotografie (& videografie) die het bruidspaar heeft doorgegeven op het wedding formulier of per email.
Ook in dit geval geld in geen enkel geval wordt de gedane aanbetaling geretourneerd. De reden hiervan is dat de datum voor het bruidspaar is vrijgehouden en de fotograaf wellicht een andere opdracht heeft moeten afwijzen.

Wordt de bruidsreportage 24 uur voor de geplande datum geannuleerd zal het volledige bedrag in rekening worden gebracht.

Extra Uren
Het bruidspaar en de fotograaf zijn een x aantal uren overeengekomen. Het kan zijn dat er eerder begonnen moet worden of we later klaar zijn, dit gebeurt altijd in goed overleg met het bruidspaar. Er wordt een toeslag berekent per kwartier, tarieven staan transparant op onze website om duidelijkheid te creeren. 

Ziekte fotograaf
Mocht de fotograaf wegens ziekte of ander lichamelijk letsel niet in de gelegenheid zijn jullie bruiloft te fotograferen, is de fotograaf niet aansprakelijk voor eventueel geleden (financiële) schade. In een dergelijke situatie stelt de fotograaf jullie zo spoedig mogelijk van het probleem op de hoogte en helpt de fotograaf jullie met het zoeken naar een vervangende fotograaf. Of een vervangende fotograaf beschikbaar is, kan niet gegarandeerd worden. Vanzelfsprekend krijgt het bruidspaar de gedane aanbetaling van de fotograaf retour.
Indien wij wel een goede vervangende fotograaf hebben gevonden die hier kort dag toe bereid is, en bruidspaar wil dit afslaan en liever zelf iemand benaderen dan krijgt het bruidspaar de gedane aanbetaling niet vergoed omdat Merel Shoot IT! een fotograaf heeft gevonden die de opdracht alsnog wil doen, en wij de foto's kunnen editen (bewerken).

Onvoorziene omstandigheden.
Bij diefstal of technische problemen is de fotograaf niet aansprakelijk voor eventueel geleden (financiële) schade. Indien een gedeelte van de foto’s niet beschikbaar is, zal de vergoeding ook naar rato aangepast worden. Mocht alles mis gaan en er totaal geen foto’s beschikbaar zijn dan is het bruidspaar uiteraard geen kosten verschuldigd aan de fotograaf. De fotograaf werkt met meerdere lenzen, twee camera’s, een extra back-up camera en maakt gebruik van back-ups en doet er dus alles aan de risico’s zoveel mogelijk te beperken. Echter bijvoorbeeld bij externe oorzaken als brand, diefstal of een defect geheugenkaartje is de fotograaf machteloos.

Aanlevering bestanden.
De foto’s worden na ongeveer 4 tot 6 weken na de trouwdatum opgeleverd. Na aflevering van de opdracht aan het bruidspaar controleert het bruidspaar of alle gemaakte afspraken zijn nagekomen.
Alle foto’s worden door de fotograaf professioneel nabewerkt, dat wil zeggen dat ze worden gecontroleerd op scherpte, uitsnede , kleur en contrast . Fotograaf zal nadrukkelijk geen nabewerking toepassen op bestaande elementen zoals het verwijderen van deze elementen of extreme nabewerking toepassen zoal het wijzigen van lichaamsproporties. Deze ontvangen jullie op een USB stick in hoge resolutie als JPG bestand.
Het is niet mogelijk de beschikking te krijgen over bestanden in RAW formaat.

Producten
De fotograaf werkt met een professioneel gekalibreerd beeldscherm voor optimale kleurbewerkingen. De leveranciers van de fotoproducten zijn met grote zorg geselecteerd. Het is mogelijk dat het bruidspaar op zijn/haar beeldscherm de kleuren of helderheid van de foto’s anders ervaart indien dit beeldscherm niet gekalibreerd is. De fotograaf is om die reden niet verantwoordelijk wanneer het eindproduct afwijkt van de kleur weergave op het beeldscherm van het bruidspaar.
Fotoproducten worden besteld nadat de betaling van het bruidspaar is ontvangen.
Reeds bestelde fotoproducten kunnen niet worden geannuleerd.

Trouwalbum
Een trouwalbum bestellen is een groot proces qua opties.
De fotograaf helpt jullie met bestanden en handvaten hoe jullie de mooiste foto's zelf kunnen uitkiezen die jullie in het trouwalbum willen.
Er wordt per mail een uitgebreid pdf bestand doorgestuurd waarin alle elementen staan hoe we dit het beste met elkaar aanpakken.
Als de fotograaf de proefdruk heeft gemaakt zijn hier al veel uren arbeid ingestoken, vanaf dit moment kan er niet meer van de opdracht afgezien worden.
Indien er toch van de album mogelijkheid wordt afgezien zal hier een rekening worden opgesteld voor de uren arbeid van het maken van de proefdruk.
Reken hierbij op ongeveer 35% van de totaal offerte van het trouwalbum, ook dit is afhankelijk per situatie dus dit kan nog afwijken.

Tijdens het proces van het trouwalbum bestellen, verwacht de fotograaf binnen 1 week antwoord van de klant. Denkend aan de selectie foto's/proefdruk/coverkleur etc.
Krijgt de fotograaf binnen 2 werkdagen geen reactie na de herinnerings mail, kunnen hier extra kosten voor in rekening worden gebracht t.w.v. € 120,- p.w. (€ 20,- per werkdag, ma t/m za) 

Wij zullen duidelijk de offerte opstellen en wensen van de klant. 
Album wordt besteld na goedkeuring klant, dit betekend dus dat de klant alles heeft gecontroleerd op onjuistheden.
De levertijd van een trouwalbum duurt gemiddeld 6 weken.

Auteursrecht
Het auteursrecht van de foto’s ligt ten allen tijde bij de fotograaf. Het bruidspaar geeft de fotograaf toestemming om de gemaakte foto’s te gebruiken voor promotie doeleinden op internet en in drukwerk. Het bruidspaar ontvangt hiervoor geen vergoeding of restitutie. Indien het bruidspaar uitdrukkelijk niet wil dat de gemaakte foto’s gebruikt worden voor promotiedoeleinden zoals hierboven beschreven, dan dient het bruidspaar dit schriftelijk of per mail vooraf kenbaar te maken aan de fotograaf.
Het is niet toegestaan om ontvangen digitale bestanden op het internet te plaatsen in een andere bewerking dan dat deze is aangeleverd door de fotograaf. Bij ontvangst van een USB met de digitaal ‘high resolution’ bestanden heeft het bruidspaar het recht tot reproductie voor eigen gebruik. Het is niet toegestaan om bestanden voor commerciële of non-profit bedrijven te gebruiken.

Aansprakelijkheid.
Merel Shoot IT! is niet aansprakelijk voor enige schade welke voor de wederpartij is ontstaan. Tenzij er sprake is van grove schuld of opzet aan de zijde van de Fotograaf of door haar ingeschakelde personen. De aansprakelijkheid is in elk geval beperkt tot de hoogte van het factuurbedrag, dan wel, indien en voor zover er sprake is van een verzekerde schade tot de hoogte van de onder de verzekering feitelijk uitgekeerde somma.
Merel Shoot IT! is niet aansprakelijk voor kleurafwijkingen of fotoafdrukken bij producten dien niet door haar zijn geleverd.

Klachten 
Klachten dienen binnen twee weken na levering van de foto's en/of (trouw)album's te worden ingediend, zodat er gekeken kan worden naar een oplossing.
Na deze twee weken of na geen reactie binnen 5 werkdagen na onze mail met oplossing kunnen wij niet meer aansprakelijk worden gesteld voor de klacht of ontevredenheid.

Privacy en persoonsgegevens.
Merel Shoot IT! zal in geen enkel geval persoonlijke gegevens (zoals adres, telefoonnummer, e-mailadres, etc. ) openbaar maken of doorgeven aan anderen.

 

 

Merel Shoot It logo
Merel Shoot It